Motorky 2022

13.7. – 16.7. 2022

Komentář Mervin,

Zkusím komentář minimalizovat, neboť stejně každýho zajímají fotky, navíc Bullment referoval domů každý večer tak důkladně, že všechno brzo vyjde v Jiříkovským zpravodaji.

Hořák letos článek nepíše, protože tady dva dny nebyl, teda vlastně letos nebyl vůbec a pokud se vám zdá že ho na fotkách vidíte tak to Hořák není (na fotkách je jen pan H).

Razíme ve středu 13.7. v 16:00 a k našemu velikému překvapení všichni přijeli včas, dokonce dřív a přijelo jich nějak víc.. Původně všichni až na pana H odřekli, ale na straz pak přijeli všicni… Nutno poděkovat panu H!

První cesta vedla do „Sta…cosi“ kde se vyzvedávala Náčelníkova mašina. Ačkoliv jsme jeli tam i zpět a celou dobu se o té díře hovořilo, nikdo si nezapamatoval jak se vlastně jmenuje.

Směřovali jsme na Mladou Boleslav kde nás zastihnul déšť, ale stihli jsme se schovat v restauraci Kocanda. Obsluha velmi milá, pan majitel zkušený potápěč nás zahrnul super historkama a nabídnul přespání na dvorku v suchu.

Následně jsme směřovali do Pekelných dolů kde se točila pohádka S Čerty nejsou žerty. Náčelník se tam cítil jak doma!

Pak jsme zamířili na Panskou Skálu (Pyšná princezna) kde jsme byli přesně po 24 letech a pak zamířili do Hřenska a přes Německo projeli oba české rohy a to do Warndsdorfu a pak do Hrádku nad Nisou.

Projeli jsme Kryštofovo údolí a skončili v Jablonném v Podještědí (měli by se přejmenovat). Hospoda (nebudeme jmenovat) upjatá ale napít nám dali.

Ráno směr Jizerky, Krkonoše a pak směr ŽeleznéHory.

Večer zastávka v Pohostinstí u Kapličky v Miřeticích což je palec nahoru! Vůbec to byla náhoda tuto hospůdku objevit, kdy po dlouhé cestě, spoustě zavřených hospod jsme skončili na náměstí v Miřeticích a rozhodli se udělat poslední pokus dle Mr. Googlu 2 km. Kluci vyjeli na průzkum a údajně byli odchyceni ještě před zastavením paní majitelkou. Přijeli jsme a byl to jako malý zázrak – po nekolika dnech na Vysočině kde hospody zavíraly v 21, pak i 22 jsme měli krásnou obsluhu, jídlo, pivo a nikdo nestresoval se zavíračko, dokonce i živá hudba v podání místních byla super.

Ubytovali nás vzadu u hospody, ráno snídaně a jeli jsme i s panem a paní hostinskou do lomu na raní koupání!

Lom naprosto super, ryby, my a raní klid!

Následně nás nepustili a jeli jsme k paní hostinské na snídani.

A co víc si může motorkář přát než přátele na cestách!