Octoberfest 2006

Termín: 22. – 24. 9. 2006

Po velkém úspěchu návštěvy October Festu v roce 2004 jsme se rozhodli, že provedem zopakování akce, což se nám povedlo až letos po dvou letech. Úvodem musím vyčinit všem slibovačům, kteří nás neustále ujišťovali že pojedou ať se s nimi počítá. Což o to, každý může změnit názor, spíše je na závadu, že nikdo nedal ani SMS ani majlíkem vůbec vědět že se rozhodli neject!!! Takže když jsem to den před odjezdem obvolával, tak mě stíhalo jedno překvápko za druhým. Ale to nevadí, pouze bych rád upozornil, že takovýto přístup má většinou za následek méně pozvánek na další akce do budoucna. Takže se podívejme jak to všechno proběhlo….

October Beer Fest je tradiční slavností piva v Mnichově v Německu. Tyto slavnosti jsou v Německu i jinde, ale tento festival je asi nejznámnější a největší. Jsou zde zřejmě všechny významné Mnichovské pivovary akaždý má postaven dřevěný stan pro 6 tisíc lidí na Tereziánských loukách kde jsou kromě toho také různé pouťové atrakce. Celý festival trvá zhruba 3 týdny a to každý den. Lidé se sem přicházejí jednoduše bavit a popít trošku piva, které je mimochodem odlišné od našeho a velmi dobré.

Rozhodli jsme se již v roce 2004 sem poprvé přijet z důvodu že jsme slyšeli samou chválu na tuto akci, což jsme na vlastní kůži poznali. V žádném případě nelze říct že bychom se sem jeli opít, to můžem dělat doma. Jedeme sem kvůli výborné atmosféře, napít se jiného druhu piva a popovídat a zazpívat si s lidma. Můžete sem přijít s jakouchcete náladou a atmosféra zde vás dokáže plně uchvátit a nakonec odcházíte vždy s náladou výbornou. Samozřejmě že máte popito, ale to snad děláme i u nás když jdeme s přáteli do hospody… Donesly se ke mně zprávy zejména od ženské části našeho spolku, že jsme prasata, že se tam jedeme opít, že je to příšerná akce a kdovícos ještě… Nic z toho není pravda, jak můžete sledovat z fotek, normálně tam chodí chlapi i s holkama a samotné holky, akce je naprosto slušná (pokud vám tedy nevadí zpěv :)) Lidé se normálně baví, zpívají a tancují. Pokud tam někdo začne dělat brajgl, nebo chrápat na stole, tak je ochrankou vyveden. Sám bych tam kteroukoliv babu bez obav vzal….

Do Mnichova jsme vyrazili v pátek po poledni ve složení Dave, Mrazík a Mervin a na místě jsme byli okolo 21 hod. Trošku jsme se projezdili po městě, získali správnou orientaci, koupili mapu a zakotvili v nádherném parčíku, kde jsme rozbili základní tábor. Večer jsme se šli podívat do města k radnici a posedět na zahrádce. Přitom jsme viděli rozbití asi 20-ti kriglů s následnou bitkou číšníků. Po čtyřech pivech (massech = 1litr) jsme šli zpět a potkali několik lidí včetně čechů. Cesta zpět proběhla relativně v pořádku.

Ráno jsme vstávali okolo 10 té hodiny a vydali se na U-bahn které nás za euro dopravilo přímo do areálu Beer Festu. Byla sobota a lidí tady bylo tolik, že jsme se nejen nedostali do žádného stanu, ale ani na předzahrádky kolem stanů. Situace začínala býti kritickou. Naštěstí jsme našli jakýsi VIP vchod u stanu pivovaru HB, který ochranka až zase tak bedlivě nehlídala a zejména díky Davovi se nám podařilo dostat dovnitř, který přes sklo gestikulacemi někoho přemluvil k otevření dveří. Dave zabodoval i při výběru stolu. Neváhal se zeptat v sekci rezervací, jestli nás nevezmou k sobě – a oni kupodivu vzali. Sekce rezervací je umístěna ve vyhrazeném altánku, na stolech jsou ubrusy a obsluha je mnohem pozornější… Zkrátka jsme si nemohli přát lepší místo. Muzika hrála a po dvou pivech už jsme byli nejlepší kámoši s osazenstvem stolu který tvořili dva Bavoráci s manželkama z Brazílie. Jak vidíte na fotkách, ta jedna byla „velmi zajímavá opička“. Po cca 4 až 5-ti maassech jsme již vesele komunikovali a navazovali kontakty i s vedlejšími stoly… K jídlu jste si mohli dát kuře, či kachnu, nebo nějakou zeleninu. Pouze stan nebylo možné opustit, protože by nás sem už nepustili, ale ono vlastně ani nebylo proč stan opouštět. Pivo stálo 8 Euro, půlka kuřete asi 6 Euro. Hudba hrála až do večera a tančilo se na lavečkách. Končilo se po 22 hodině, což nám ale bohatě stačilo, neboť jsme měli celkem cca 8 massu a nějaké jídlo. Přespali jsme v našem parku a druhý den ráno jsme se vydali na cestu zpět domů, kdy jsme se pouze krátce zastavili u nového Mnichovského fotbalového stadionu.

Suma sumárum celá taškařice vyšla tak na 3 až 4 tisíce i s cestou, takže nikterak drahá dovolená.

Takže se už připravujte na příští ročník !!!